Nou llibre de Pep Blay: «Cor trencat: Mort i vida de Carles Sabater»

  • Fecha:12-02-2024
  • Fuente: Nota de Prensa
  Nou llibre de Pep Blay: «Cor trencat: Mort i vida de Carles Sabater»

  PEP BLAY DESVETLLA A COR TRENCAT EL MISTERI DE CARLES SABATER QUAN FA 25 ANYS DE LA MORT DEL CANTANT

  El dia 13 de febrer de 1999, Carles Sabater va anar cap al camerino del Casal Vilafranquí, de Vilafranca del Penedès, després del primer concert de la gira “XII” de SAU, la gira que havia de fer renéixer el grup. De sobte va dir que no es trobava bé i va caure a terra, inconscient. Pocs minuts després, una ambulància se’l va endur a l’hospital. Poc més enllà de mitjanit, els metges que van intentar reanimar-lo debades, van certificar la seva mort.

  Carles Sabater, actor i cantant de SAU, icona pop i fenomen fan, deixava aquest món als 36 anys i la seva desaparició deixava en xoc els seus companys de SAU, els seus amics, la seva família i els milers de seguidors que no se’n perdien ni un concert, ni una actuació teatral des de feia anys.

  Com passa sempre amb una mort sobtada, els rumors es van escampar des del minut u i van complicar-ho tot encara més a l’hora d’analitzar i definir el seu llegat, ja que les persones que li eren més pròximes no sempre han coincidit en la manera d’abordar-lo i explicar-lo.

  El record de Carles Sabater, vivíssim en tots els qui el van conèixer i estimar, entre els seus fans, ha continuat inesborrable al llarg de dues dècades i mitja però no és fins ara que Pep Blay s’ha decidit a buscar respostes i explicar no només com va morir Carles Sabater sinó també com va viure.

  Amb l’ajuda dels testimonis de companys de teatre i música, amics i familiars, Blay reconstrueix una figura calidoscòpica i rutilant que, dalt d’un escenari desplegava els seus súper-poders de seducció i creativitat artística, però que en la vida real no era menys encantador. Una icona irrepetible que sempre formarà part de les vides de la generació del rock català.

  El domini absolut de l’escenari, l’elegància, la tendresa, una dicció perfecta i una eficaç expressivitat angelical mescla de timidesa i intensitat, van convertir Carles Sabater en l’ídol més carismàtic de la seva època. Al llarg de dotze anys frenètics d’ascensió a la fama, va forjar un estil magnètic d’estar sobre l’escenari on, tant si cantava com si actuava, establia una connexió immediata i íntima amb un públic que l’estimava amb una tendresa incondicional.

  Cor trencat és la reconstrucció dels darrers dies, setmanes i mesos de la vida d’algú que no sabia que caminava al caire de l’abisme. Amb una prosa rotunda, delicada i honesta, Pep Blay retroba persones i llocs en una recerca íntima de l’ídol caigut, de l’amic que havia de ser, per preguntar-se si les coses haurien pogut ser d’una altra manera, per descobrir finalment què i com va trencar el cor de Carles Sabater.

  Descarga:
  Descarga